Podpora Shodu soočenja | Odbor za pravično in solidarno družbo
PROTIFAŠISTIČNI MANIFEST, USTAVIMO PRODAJO MERCATORJA➧

Objave

Sporočilo za javnost

Podpora Shodu soočenja

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja, Protestival, Odbor za pravično in solidarno družbo, Gibanje SRP, CI Brkini in Solidarnost podpiramo Shod soočenja, ki bo 17. januarja 2014, ob 15. uri, na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Dokler v Sloveniji in v Evropi ne bo prišlo do temeljitih reform, ki bodo temeljile na širokih sistemskih varovalkah za preprečevanje korupcije in širokem družbenem konsenzu, toliko časa bo boj proti korupciji neuspešen. Noben sodni pregon ne bo izkoreninil korupcije, v kolikor ne bo prišlo do sistemskih sprememb, ki bodo vzpostavile demokratično, pravično, solidarno in v trajnostni razvoj naravnano družbo.

Dovolj je čakanja! Zahtevamo, da sedanji politiki v najkrajšem možnem času uresničijo predloge odhajajočega senata Komisije za preprečevanje korupcije. Od vlade zahtevamo, naj nemudoma predstavi program boja proti korupciji v vseh sektorjih in segmentih javnega življenja. Pristojna telesa naj javnost seznanijo, v kateri fazi postopka so najbolj znani korupcijski primeri zadnjih let in kdaj lahko javnost pričakuje njihov zaključek. Podpiramo tudi zahteve Iniciative zdravnikov za vzpostavitev učinkovitega in vsem dostopnega javnega zdravstvenega sistema ter boj proti suženjskim in prekarnim oblikam dela, ki se razraščajo v Sloveniji.

Svoje člane, podpornike in simpatizerje pozivamo, da se udeležijo shoda. Prav tako pozivamo vse civilno-družbene organizacije, sindikate, društva ter vse prebivalke in prebivalce Republike Slovenije, da aktivno podprejo shod in se ga udeležijo.

Podpisniki:

Gibanje Vseslovenska ljudska vstaja
Protestival
Odbor za pravično in solidarno družbo
Gibanje Slovenija, resnica, poštenje
Civilna iniciativa Brkini
Solidarnost, za pravično družbo