odbor.si

Odbor – Politične novice na dlani

Dogodki

Državni svet Republike Slovenije vabi na predavanje z naslovom

Dr. Jeet Liuzzi je po poklicu sociolog, politolog, doktor socioloških znanosti. Je ustanovitelj in vodja Instituta za intuitivne znanosti iz Freiburga v Nemčiji. Že petnajst let uspešno vodi treninge in svetovanja po vsem svetu. Kot svetovalec in trener je delal tudi v velikih podjetjih kot so Ericcson, Softlab, Samsung, Yahoo, Daimler, v državnih institucijah, bolnicah in drugih organizacijah.

METODA DELA:

Dr. Liuzzi je razvil metodo intuitivnega vpogleda na dogajanja – problematiko tako za družbene procese kakor tudi dogajanja v poslovnem svetu. Uporaba intuicije ne pomeni izključenost znanja, uma, pomeni več; je nadgradnja tega, kar nam leva možganska polovica – center umskih sposobnosti, racionalnega in analitičnega uma pripravi kot racionalno podlago našim odločitvam. Intuitivne sposobnosti so kot tihi glasniki naše notranje osebne resnice, ki delajo stvari drugačne, unikatne. Intuicija je spoznanje, do katerega ne pridemo z dolgotrajnim premišljevanjem, spreleti nas kot preblisk duha, spontano in včasih popolnoma nepričakovano. To spoznanje ne pride kar od nekod, v notranjosti vsakega človeka je pripravljen dostop do te inspiracije. Intuicija je najvišja oblika inteligence in tako motor človekovega družbenega razvoja.

USPEHI Z INTUITIVNO INTELIGENCO

Z intuicijo so nastale ideje, iz idej so se razvili izumi ali storitve, te pa so bile osnova za ustanavljanje in nadaljnji razvoj podjetij. Einstein je dobil navdih v kopali kadi, s svojim občutkom za povezavo in s tem, kar bi ljudje lahko potrebovali, je prišel do velikega odkritja. Nemški gospodarski čudež je najboljši primer uporabe intuitivne inteligence. V tem času so nastala podjetja kot Quelle, Neckerman, Otto in mnoga druga. Ker pa ustanovitelji podjetij podjetja zapuščajo, se pogosto zdi, da podjetje zapusti tudi “nevidni spremljevalec” – intuitivna inteligenca.

Največja nevarnost za nove članice Evropske unije je posnemanje modelov, ki so preživeti. S skupino sposobnih ljudi je pripravljen izdelati posnetek obstoječega stanja sedanjega gospodarskega razvoja Slovenije, raziskati in razviti intuitivne projekcije nadaljnjega razvoja. Pomembno je odkriti, kateri odlični ljudje in katere možnosti čakajo na priložnost in jim prisluhniti.

Dr. Liuzzi priporoča, da tudi v Sloveniji dopustimo prisotnost duha Billa Gatesa, tako da usmerimo pozornost na tiste, ki rešujejo naloge s srcem, (intuitivno inteligenco) in razumom.

LEAVE A RESPONSE